20 Eylül 2012 Perşembe

“her beden, her mekan ruhuma dar”

İnsanın bazı hislerinin boğazında düğümlenmesi ile (anlık da olsa) kadınlarda da adem elması oluşabildiğini gösterir kederle, bir dolu haksızlık ve bir o kadar da şaşkınlıkla yaşadığımız bu coğrafyadan “yaradılış üzerine” tartışmalar ya da farklı teoriler çıkmasını bekleyen var mı aramızda? Kendi adıma sanmıyorum. “Yaralanış teorileri” söz konusu olsa teorisyen olabilecek en az 60 milyon geniş ufukludan birisi de işte benim. Her şeyden öte “böylesi bir bünyeye” sahipken bir gün kendimden taşacağımı biliyordum. Bir şekilde taşacaktım da, buna ne sebep olacaktı ve bu taşma neye sebep olacaktı bilmiyordum. Nihayet öğrendim. Sebeplerini bulmak zor değil, ülkenin coğrafi koşullarından tut da insanın hayvani özellikleri arasındaki milyon tane konu ile çeşitlilik arz ediyor.
  Galiba şuuruma hakim olmaya başladığım 20’li yaşların başında hayatı biriktirmeye başladım ben. Onca yıl süresince bilgi üzerine, kat kat ütülü kaygılar ve yaşanmışlıklar istiflemeye devam ettim sonra. Bildiğin tıka basa doldurdum ruhumu. Bir süre sonra sığmadı hiçbir şey. Hakkaniyetin, hakkı bile hık dedi boğazımda kaldı bazen. Sığmadı hayat içime, ofladım yine de çıkmadı.
    Başka insanları gözlemleyip, bunca insan acılarını nereye koyuyor arkadaş diye düşünmeye başladıktan sonra aklıma ilk gelen iki şeyden biriydi selüloz. Ağaç yani, kağıt yani. Diğeri de notalar. Gördükçe, duydukça, yaşadıkça ve başka başka yerlere koymaya başladım kendimi sığdım mı? Sanmam ama en azından içime sığdırmadığım sıkıntımın karşılığı da “hayat ve mat meselesi” oldu. Nereye koyacağımı bilemediğim acılarımı, öfkemi, kederimi ya da denk düşerse sevincimi kolalayıp saklamak üzere buradayım işte. Zaman ne gösterir, bilmem ama bugün itibarı ile kendime dair bildiğim tek şey; her güne başka bir kaygı ve acıyla başlatan bu ülkede
 
“her beden, her mekan ruhuma dar”..

8 yorum:

  1. Merhabalar Berivan.
    İnsanların acılarını ve duygularını koyduğu (ya da gizlediği) başka yerler de var :)

    Sen ise onları gizlemek yerine "kolalamayı" deneyeceksin buraya anlaşılan.

    Zor yöntem, ama yapabileceğine eminim :)
    Başarılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Following diye güzel bir film vardır. orda hırsız der ki: " herkesin evinde özel eşyalarını koyduğu bir kutu vardır..sakın bulamadım diye yok sanma, mutlaka vardır.."

      Sil
  2. Bu taşma hali, kararı her neyse işte yerinde olmuş, tebrikler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakalım ne kadar yerinde olacak.teşekkürler civ..

      Sil
  3. Sen tasir icinden disina biz de sebeplenelim.

    YanıtlaSil
  4. Şimdi sen senin için iyi bir şeyler yaptığımı düşünüp, hakkımda iyi düşünüyorsun ama aslında ben yazdıklarını okumaktan zevk alacağını bildiğim (kendim de dahil) bir çok insan adına seni dürtmüş oluyorum aslında..

    Hoşgeldin..

    YanıtlaSil